Новини

Един по-различен урок по родолюбие се състоя в четвърта подготвителна група на филиал “Плиска”

Повече от 20 години преподавателите от ДГ “Слънце” провеждат открити уроци по родолюбие в навечерието на Националния празник на България - 3 март. Традициите са затова, за да се спазват и този път те останаха верни на своето верую, че патриотичното възпитание е ценност, стояща в основата на мирогледа на всички достойни хора. Тази година обаче учителите от четвърта подготвителна група на филиал “Плиска” г-жа Ива Антонова и г-жа Дойгу Хасан, решиха да отправят своеобразно предизвикателство към подрастващите. Урокът по родолюбие бе изнесен от деца за деца - възпитаниците на четвъртата група разказваха пред своите приятели от филил “Къщата” на ДГ “Слънце” защо и как празнуваме освобождението на България.  Заедно те посочиха образите на Левски и Ботев като най-открояващите се в историческото минало на страната ни. Акцент беше поставен и на Баба Тонка и нейното семейство, които са родом от Русе и са отдали живота си за благоденствието на своя роден край. Така чрез личния пример на нашите герои у децата се възпитава модел на подражание и обич към родината. Защото родолюбието е ценност, която е нужна и днес, в модерността на 21 век.

Деца от детска градина "Слънце" коледуваха на ОбС и кмета

Днес, 21.12.2023г.  децата от 4 група, филиал "Къщата" на ДГ "Слънце" коледуваха на последното Общинското заседание за тази година. Малките коледари наричаха, пяха песни и танцуваха за здраве и берекет да им бъде годината мирна, плодородна и честита за всички граждани на град Русе. Г-н Пенчо Милков им пожела да бъдат на първо място здрави и все така усмихнати, а след това ги закичи с кравайчета и подаръци. 

Деца от детска градина "Слънце" участваха в концерт на ОМЕП

Учители и деца от Дг. "Слънце" учасваха в тържествения концерт- спектакъл, поздрав към всички вас – участниците в Научно-практическата конференция „75 години Световна организация ОМЕП – Предучилищното образование в България в перспективата на международния опит“. Той се проведе в "Канеф център" на 16 май 2023.


Децата от ДГ „Слънце“ се включиха в Европейската седмица на мобилността

Във връзка с отбелязването на Европейската седмица на мобилността в ДГ „Слънце“ днес бе проведен открит урок за безопасно придвижване по пътищата. Темата е особено актуална предвид зачестилите инциденти не само в Русе, а и в страната. Подрастващите от 4-а и 4-б групи показаха нагледно как трябва да се движат когато карат колело и тротинетки. Децата успяха да пресекат правилно пешеходните пътеки и да обяснят какви са правилата за движение. Според учителите тази педагогическа ситуация е изключително полезна за децата, тъй като практически те научават как да опазват своето здраве и живот, озовавайки се на пътя.